Closing sept 14,,yang amat mencabar...

Bismillah,, Ekin nak share satu kisah Ekin untuk menghampiri closing bulan lepas...
SEPT 2014...Ohooo...
Masa tu kekangan bajet sikit.. Allah uji sikit diatas kewangan.. Biasala,, baru lepas buat rumah.. Bajet pon sedikit sebanyak menguji..
Nak nangis bila ingat balik.. Namun,, masih ada rasa syukur dengan kehadiran keluarga, sahabat dan customer tetap yang tak putus -putus buat tempahan berulang...
Hampir 5bulan telefon pintar pertama Ekin rosak.. Masa tu Suami hadiahkan samsung y untuk bagi sokongan kat Ekin mula melangkah dalam bisnes shaklee nih..
Ek elehhh,, samsung y je pon.. budak sekolah pun boleh pakai.. Tak kisah la.. Jenama apa pun,, asalkan Ekin boleh guna.. Handphone sebelum ni nokia 3310 je tau yang tetap dihati..
Demi mengikut peredaran zaman moden la katakan.. Ekin memang kena guna. Demi perubahan! Untuk diri sendiri,, keluarga Dan anak -anak...
Dalam kekangan bajet tu,, Ekin 'sayang ' nak guna duit... Utamakan untuk yang perlu aje.. Terutama makan minum anak -anak dan keperluan mertua.. Tu yang utama difikirkan...Perbelanjaan dapur la yang paling penting.. Banyak yg kena fikir dan agihkan..
Last sekali,, Ekin beli handphone nokia.. Entahla jenis apa.. Rm 90 jer masa tu...
Paling murah yang Ekin ambik.. Asalkan dapat dihubungi dan menghubungi...
Group wasaap Ekin tinggalkan sekejap.. Hubungi dan sms je Ekin guna untuk team shaklee Ekin.. Sorang -sorang Ekin sms.. Bagitau dan bertanya khabar...
Alhamdulillah,, Ekin punyai sahabat yang memahami keadaan Ekin.. Syukur YA ALLAH.. engkau hadirkan insan yang baik untukku...
Ternyata,, Ekin rindu kat diorang,.. insan yang hadir dalam hidup ekin.. Betapa Ekin hargai perkenalan ini... Terima kasih dear !
Dalam masa 5bulan tu,, sepanjang handphone pintar rosak.. Kekangan untuk beronline sedikit tergugat.. Ye la,, biz online kan... mestilah penting handphone pintar nih...
Bukak fb hanya melalui laptop je,, menulis pon jarang sekali dapat.. Hanya selepas anak -anak kesekolah,, malam selepas mereka rehat dan larut malam selepas mereka semua tidur... Itulah rutin setiap hari ...
Sampai masa nak closing,, Ekin jauh ketinggalan namun itu tidak mematahkan semangat untuk Ekin... Hampir setiap saat Ekin berdoa... Mohon Allah permudahkan segalanya... Dalam setiap debaran.. Kumat kamit mulut duk zikir... Allahhuakbar... Baru ku tahu ajaibnya doa... Sebelum ni,, seringkali lupa untuk berdoa...
Dan,, alhamdulillah... order bertalu -talu masuk... Syukur,, walau disaat akhir..
Yang penting terus berusaha!
Untung tau,, kalau anda dah ada telefon pintar nak buat bisnes.. Senang dapat handphone pintar tapi tak buat apa -apa..
Bagi yang masih mencari cabang bisnes tanpa modal.. Jomla,, jangan segan nk tanya Ekin tau..
0199531061/ 019 9936306
Share on Google Plus

About aliyx azhxri

Ekin Azhari merupakan ahli Shaklee dan pengedar sekitar Kota Bharu termasuk pengeposan produk ke seluruh Malaysia. Hubungi saya di 017-948 6216.



    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ulasan:

Catat Ulasan