[Peneman setia ayah]

[Peneman setia ayah]

Dulu,,ekin kerap ikut ayah bekerja...Ayah bawa bas dari KB ke KL..Ada masa luang cuti sekolah Ekin ikut.

Temankan ayah bekerja sambil jalan-jalan gi KL...Kebiasaannya memang dah disediakan 2 seat kosong untuk pemandu berehat dan bertukar pemandu...

Ekin adalah anak yang paling kerap ikut ayah...Memang dikenali sgt la oleh rakan-rakan sekerja ayah...

Sepanjang ayah memandu,...
,memang Ekin xboleh nak lelapkan mata...Ekin ambik peluang tengok ayah bekerja..Memandu lewat malam dengan keadaan sunyi sepi dikelilingi hutan..Penumpang semua tidur...

Ditemani pita kaset bacaan al-quran..Ayah memandu..Memang meremang kalau ingatkan balik saat tu..Tengah-tengah malam yang sunyi sepi memang banyak 'menyedarkan' diri ini...Kerjaya ayah ni memang mencabar jugak bagi Ekin..Demi sesuap nasi untuk kami...

Ekin bangga,,ayah seorang pemandu yang hebat...Beberapa kali dianugerahkan pemandu terbaik..Rekod pemanduan dan kepuasan hati penumpang diberi keutamaan...

Pernah 'menangis' di pagi raya aidilfitri..Disebabkan nak ikut sangat ayah kerja..Sampai kat KL pagi raya...Alunan takbir raya membuatkan Ekin nangis teringatkan adik-adik kat rumah..Kejap je pun 'berpisah'..Tapi 'feeling' tu je yang ter'over' sikit...heheee...# Budak la katakan...


Ekin 0199531061
SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR :)
Share on Google Plus

About aliyx azhxri

Ekin Azhari merupakan ahli Shaklee dan pengedar sekitar Kota Bharu termasuk pengeposan produk ke seluruh Malaysia. Hubungi saya di 017-948 6216.



    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ulasan:

Catat Ulasan